marknadsföring sociala medier bästa bloggar

Marknadsföring i sociala medier är idag en central del av de flesta företags kommunikationsstrategi. Av den anledningen är det också viktigare än någonsin att följa vad som händer inom området. Så gott som varje vecka sker små eller stora förändringar som ändrar spelreglerna: existerande plattformar får nya funktioner, nya tjänster uppstår och användarna riktar sitt intresse till nya nätverk. Ett exempel är hur ungdomarnas vattenhål har förändrats genom åren. (Först samlades de hos MySpace, sedan begav de sig till Facebook, som de därefter övergav för Instagram respektive SnapChat, och nu är det kontroversiella TikTok som gäller.)

Ett bra sätt att hålla sig à jour är att följa ett par bloggar och nyhetsnätverk som bevakar branschen. Då kan man hämta in väsentliga nyheter någon gång i veckan, utan att drunkna i detaljer. Här har vi listat fyra stycken som är våra egna favoriter, åtminstone för närvarande.

1. Praktiska guider och råd: Social Media Examiner

Social Media Examiner startades av webbprofilen Michael Stelzner för ett antal år sedan och har nu växt till ett stort mediaföretag som publicerar allt man kan tänka sig om sociala medier. De arrangerar konferenser, producerar podcasts och videor, och har en mycket aktiv blogg, bland annat tack vare att många gästskribenter bidrar med innehåll.

Artiklarna utgörs till större delen av tips och guider om hur du marknadsför ditt företag i sociala medier och rekommenderas varmt för alla som vill lära sig mer och öka sin kompetens för marknadsföring med de olika sociala nätverken.

2. Djungeltrumman: WeRSM (’We are Social Media’)

WeRSM, eller We are Social Media är framförallt en nyhetssajt om vad som händer inom sociala medier. De publicerar flera nyhetsartiklar varje dag – inte bara om sociala medier, utan också om aktuella ämnen inom digital marknadsföring. Fördelen med att följa denna nyhetssajt är att man får dagligen korta inlägg om vad som händer inom Sociala Medier och kan hålla sig uppdaterad om vad som är på gång.

Andra bloggar av samma typ som publicerar korta nyhetsinlägg om aktuella händelser inom området är Social Media Today, och Social Media Explorer.

3. Den breda utblicken: Jeff Bullas

Jeff Bullas – ”a top influencer of Chief Marketing Officers and the world’s top social marketing talent” – producerar (tillsammans med medarbetare) en blogg som handlar om det mesta inom Digital Marknadsföring; här finns mycket att läsa om sociala medier.

4. Affärsperspektivet: Forbes

Affärstidningen Forbes – USA’s motsvarighet till Veckans Affärer – producerar enorma mängder online-material och en hel del handlar naturligtvis om sociala medier. Bevakningen är väldigt bred – från vad sociala medier betyder för den amerikanska politiken till praktiska råd.

Tips om svenska bloggar?

Som du märker är våra främsta favoriter engelspråkiga bloggar, och det finns säkert svenska webbplatser med bra och aktuellt innehåll som vi har missat. Om du känner till någon bra svensk blogg om sociala medier, eller om du själv bloggar om detta ämne, får du gärna tipsa om det i kommentarerna nedan.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *