podcasts digital marknadsföring

4 podcasts om digital marknadsföring som vi gillar

Digital Marknadsföring är ett område där kommer nya saker hela tiden i form av nya nätverk, nya verktyg, nya trender och strategier – och det är svårt att hinna med att hålla sig uppdaterad. Ett av de effektivaste sätten är att lyssna på podcast eftersom det kan du göra när du åker till jobbet, eller sysslar med hushållsarbete t.ex. Vi listar här 4 podcasts om digital marknadsföring som vi själva tycker hör till de bästa:

  • Sökpodden
  • Digital Marknadsföring
  • Social Media Examiner
  • Digital Marketing

(En del kanske undrar över varför vi inte framhåller vår egen podcast i denna artikel, men det beror på att vi pausat den p.g.a. för mycket annat att göra och just nu inte producerar nya avsnitt. Men vi hoppas på att återstarta den under 2021!)

Sökpodden

Sökpodden är en podcast som produceras av företaget Pineberry, som är ett av Sveriges mest kända företag inom digital marknadsföring. Enligt sin egen beskrivning är de ”är en podcast för dig som gillar Google, Facebook, SEO och SEM” och kommer med ett avsnitt varje månad. Vanligtvis är det ett par av Pineberrys egna medarbetare som medverkar under ledning av företagets grundare Michael Wahlgren. Som namnet avslöjar så handlar podcasten mest om sökmarknadsföring, det vill säga SEO och Google Ads. Men det är också många inslag om facebookannonsering, eftersom Pineberry också arbetar väldigt mycket med detta.

Vad vi tycker är bäst med denna podd är att den på ett exemplariskt sätt tar upp alla viktiga nyheter när det gäller Google Ads och Googles sökalgoritmer, och vad de innebär för oss marknadsförare.

digital marknadsföring tony hammarlund

Digital Marknadsföring

Podcasten Digital Marknadföring, som produceras av Tony Hammarlund, bygger på intervjuer av svenska digitala marknadsförare inom olika områden. Podden är mycket välgjord och Tony lägger ner ett gediget arbete på förberedelser och dokumentation. Intervjuerna är väldigt ingående och täcker såväl olika marknadsföringsområden på ett strategiskt plan, som på ett praktiskt plan med många konkreta tips.

Det vi gillar med denna podcast är att den ger inblick i en mängd olika områden inom digital marknadsföring i Sverige och man får dela erfarenheter med experter med gedigen praktisk erfarenhet..

social-media-marketing-podcast

Social Media Examiner

Social Media Examiner är ett av webbens största portaler när det gäller information om marknadsföring i sociala medier och vi har tidigare berättat om deras blogg. Deras podcast produceras av deras grundare Michael Stelzner och består av intervjuer med kända experter inom allt som har med marknadsföring på Sociala Medier att göra. Podcasten är på engelska, men även om du skulle tycka att det är jobbigare att lyssna på engelska podcast är det väl värt den extra ansträngningen. De experter som Michael har som gäster hör nämligen till USA:s, det vill säga, världens främsta.

Det vi gillar med denna podd är att den ligger i framkanten när det gäller nya trender inom marknadsföring i sociala medier, och att varje gång de tar upp ett nytt ämne så intervjuar de experter med stor erfarenhet och dokumenterad framgång inom området.

digital marketing podcast - target internet

Digital Marketing – by Target Internet

Digital Marketing av Target Internet är också en engelskspråkig podcast, men skiljer sig från de flesta då den inte är amerikansk utan brittisk – därför så innehåller den inte så mycket ”awesome”, ”great”, ”I love it”, utan mer lite inslag av torr underfundig humor. Värdar är två seniora medarbetare på den digitala marknadsföringsbyrån Target Internet: marknadsföringsspecialisten Ciaran Rogers och VDn och grundaren Daniel Rowles. Podden har en lite mer ”akademisk” stil än de övriga, vilket inte är så konstigt, då Daniel undervisar om marknadsföring på Imperial College i London. Innehållet växlar mellan avsnitt där de två värdarna diskuterar aktualiteter kring ett visst ämne, och intervjuer med kända profiler inom digital marknadsföring.

Vad vi gillar med denna podd är dels dess brittiska, lite mer ”akademiska” stil, de många bra intervjuerna, och värdarnas gedigna kunskap om området.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *