Delar du länkar på nätet? Vad säger du om en möjlighet att marknadsföra något av dina egna erbjudanden via alla de länktips du ger? Ett nytt spännande verktyg är länkförkortaren snip.ly, som ger dig möjligheten att ha en egen ”annons” på alla de sidor du rekommenderar.

Vad är snip.ly?

Snip.ly är en ny länkförkortare som fungerar i grunden som alla de andra som funnits tidigare (bit.ly, hoot.ly, buff.ly). Det som är nytt är en innovativ funktion som du kan använda i din marknadsföring: En liten widget med ett anpassningsbart meddelande och en knapp längst ner på sidan. Den stora fördelen med detta är att när du rekommenderar en intressant artikel på t.ex. Twitter, LinkedIn, eller Facebook så får du möjlighet att promota något eget till alla dem som är intresserade av artikeln.

sniply-forbes-seo

Du kan prova direkt hur en snip.ly-widget ser ut genom att klicka på denna länk som går direkt tillbaka till denna artikel som du just läser:

http://snip.ly/Lg9e

Hur kan man använda snip.ly?

Som vi skrev tidigare används snip.ly typiskt när du rekommenderar en intressant artikel för andra, och vill lägga till något eget erbjudande som du vill promota. Det kan vara en egen artikel eller något som du hittat på nätet – huvudsaken är att den innehåller något som är intressant för din målgrupp.

Vad som dock sedan är mycket viktigt när du lägger till ditt snip.ly-meddelande är att detta är relevant för artikeln. Om internetanvändarna får en länk till ett sportresultat och får ett erbjudande om billiga SMS-lån kommer detta att mötas mest med ointresse eller irritation.  Nej, du kan bara använda snip.ly framgångsrikt när du:

  1. länkar till något som har med ditt område och din målgrupp att göra
  2. du har något erbjudande att berätta om som är intressant och/eller löser ett behov som har att göra med det länken handlar om.

Som till exempel när jag länkar till en artikel om sökmotoroptimering: ”B2B Content Marketers: Are You Making These 5 Common SEO Mistakes?”  så fungerar det bra om jag lägger in ett erbjudande om SEO, t.ex. en möjlighet att ladda ner ett dokument med tips om hur du kommer högre i Google. Du kan testa hur det ser ut genom att klicka här: http://snip.ly/1HKK

 Vad kostar det?

Snip.ly är en så kallad freemium-tjänst, så det enklaste abonnemanget är gratis.  Pro-abonnemanget kostar 16 USD/månad, och Business-abonnemanget 85 USD/månad.

Det du framförallt får när du betalar för de mer avancerade abonnemangen är fler möjligheter att anpassa utseende på dina sniplies så att de anpassas till din grafiska profil. En annan sak du får redan i Pro-abonnemanget är möjligheten att göra sniplies som formulär, så att du kan samla in emailadresser till ditt nyhetsbrev t.ex.

Klicka här för att skapa ditt eget abonnemang: http://snip.ly

Extramaterial

Här är Snip.ly:s egen video som visar hur det fungerar:

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *